• Printeaza articol - Suntem în plină revoluție fintech:   va profita România de oportunitate?
  • Trimite prin email - Suntem în plină revoluție fintech:   va profita România de oportunitate?

Suntem în plină revoluție fintech: va profita România de oportunitate?

CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Suntem în plină revoluție fintech:   va profita România de oportunitate?
09 ianuarie 2018

Tehnologia din industria financiară – fintech – produce o revoluție incontestabilă și vine cu provocări reale, dar și cu mari oportunități pentru cei care o îmbrățișează. Proliferarea noilor tehnologii - atât în ​​domeniul hardware, cât și în dezvoltarea experienței clienților - schimbă pentru totdeauna modul în care se oferă serviciile financiare.

Inovațiile bazate pe tehnologie fac posibile noi modele de afaceri cu focus pe client, ceea ce va permite băncilor de nivel mediu să rămână agile și să răspundă rapid la o perioadă de schimbări. Acest lucru le va oferi nu doar șansa să supraviețuiască, ci chiar să prospere. Aprecierea acestei oportunități, însă, necesită o schimbare radicală a modelelor bancare și a mentalităților, ceea ce pare să se întâmple încet încet și în România.

Scena tehnologiei financiare din România este încă în fază incipientă. În Polonia, de exemplu, banking-ul online este deja în creștere și poate că nu este o coincidență faptul că prima bancă online lansată în România este poloneză. Republica Cehă, Ungaria și Slovacia furnziează deja astfel de servicii de mai mulți ani. Este clar că avem un apetit din partea clienților pentru a o lua în această direcție.

România, locul ideal pentru o nouă revoluție fintech

Într-o țară ca România, unde, din punct de vedere istoric, comisioanele bancare au fost printre cele mai mari din regiune, șansele de succes pentru băncile care oferă servicii digitale alternative eficiente din punct de vedere al costurilor pentru generația tânără sunt foarte ridicate. Dar cât de repede se vor putea băncile adapta la această nouă realitate?

Indiferent dacă băncile românești recunosc asta sau nu, trebuie să-și schimbe mentalitatea și să înceapă să vadă digitizarea mai degrabă ca pe o oportunitate, decât ca o amenințare. De asemenea, companiile fintech trebuie să înțeleagă că pentru a fi viabile și profitabile, ele nu pot perturba întregul lanț valoric al băncilor. Pentru băncile și companiile fintech, răspunsul este colaborarea, iar costul de a nu colabora va fi probabil diferența dintre supraviețuire și succes.

La nivel global, băncile își reevaluează modelele de afaceri, inclusiv procesele operaționale, furnizorii și seturile de competențe. Procedând astfel, acestea îmbunătățesc experiența utilizatorilor, deținând în același timp mai puține active care furnizează acea valoare. Ca parte a acestui proces, băncile se deschid spre colaborarea cu furnizorii terți, chiar și în furnizarea de produse, servicii și procese, odată văzute ca fiind critice pentru business. Pentru ca acest lucru să fie realizat cu succes, băncile trebuie să-și regândească ofertele pentru a-și identifica principalii diferențiatori, înainte de a decide de ce să scape, ce să păstreze și pe ce să se concentreze și cum să folosească și serviciile unor furnizori externi pentru a îmbunătăți experiențele clienților cu costuri reduse și complexitate minimă a sistemului.

De la ambasadori de brand, la purtători digitali de cuvânt

Deși acest concept de colaborare este, în general, încă nou pentru România, este intrinsec evoluției serviciilor financiare din țara noastră. În plus, la Saxo, credem că următorul val al evoluției fintech-ului va fi centrat pe interacțiunile naturale cu tehnologia și vrem să identificăm modalitățile prin care să fim pe valul acestui acest trend. Toate indiciile ne arată inteligența artificială (AI).

AI este ceea ce va sta sub lumina reflectoarelor în perioada următoare. Trebuie doar să te uiți la proliferarea tehnologiei inteligente în viața de zi cu zi; cu produse cum ar fi Alexa lui Amazon și Google Home devenind normă, vedem că oamenii aleg produse bazate pe caracteristicile AI și experiența care le-a fost oferită. Ne așteptăm să vedem aceeași combinare și în comportamentul clienților băncii, deoarece AI devine tot mai răspândită în industria serviciilor financiare.

 

AI este deja utilizată în serviciile financiare, dar este, probabil, utilizată doar la nivel enterprise. Accentul a fost pus până în prezent pe eficiență și reducerea costurilor, dar există un potențial uriaș ca AI să fie utilizată de serviciile financiare pentru a crea… purtătorii de cuvânt pentru companii. În același fel în care Alexa funcționează pentru Amazon sau Siri pentru Apple, viitorul serviciilor financiare ar putea să vadă mărci precum Saxo Bank având propria "față AI" sau "voce AI" care vor face parte din brandul lor.

Presiunea pentru schimbare va fi pusă de noua generație de clienți

Pe scurt, inovația în domeniul tehnologiei digitale a determinat o schimbare fundamentală a așteptărilor clienților, iar clientul român nu este diferit: a devenit obișnuit cu fiabilitate, comoditate și personalizare în utilizarea unui serviciu. Cu alte cuvinte, experiența utilizatorului (UX) este de o importanță capitală.

Rămâne de văzut ce va aduce schimbarea completă către digital pe scena financiară a României, dar un rezultat probabil este că se va traduce prin reducerea costurilor pentru consumator ca urmare a tăierii sau eliminării diverselor costuri suportate de serviciile bancare, precum și prin oferirea celui mai de preț avantaj, comoditatea. Generația tânără din România este familiarizată cu și deschisă spre fintech, deci este doar o chestiune de timp înainte ca ea să devină o normă.

Sursa: Agora Media
Newspad - Stiri recenteStiri recente
Stiri recente - Noua certificare LCC reconfirmă Orange drept reţeaua #1 în ceea ce privește performanța serviciilor de internet mobil și voce

Noua certificare LCC reconfirmă Orange drept reţeaua #1 în ceea ce pri...

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; } Pentru al 4-lea an cons...» mai mult
Stiri recente - BLACK CLOVER QUARTET KNIGHTS își dezvăluie personajele și elementele de gameplay

BLACK CLOVER QUARTET KNIGHTS își dezvăluie personajele și elementele d...

BANDAI NAMCO Entertainment Europe, unul dintre liderii industriei de j...» mai mult
Stiri recente - Armata României participă la Bucharest Gaming Week

Armata României participă la Bucharest Gaming Week

Militarii Armatei României vor participa, în zilele de 27 și 28 ianu...» mai mult
Stiri recente - Raport Trimestrial Saxo Bank: Cum să identifici o bulă

Raport Trimestrial Saxo Bank: Cum să identifici o bulă

Saxo Bank, specialistul online în tranzacționare multi-active și inve...» mai mult
Stiri recente - QNAP a lansat TS-x28A, servere NAS pentru acasă cu funcții multimedia și protecție prin snapshot-uri

QNAP a lansat TS-x28A, servere NAS pentru acasă cu funcții multimedia ...

QNAP a lansat seria NAS TS-x28A, ce include modelele TS-128A și TS-228...» mai mult
Stiri recente - Tendințe de călătorie în 2018: ce destinații sunt tot mai căutate și cum au evoluat costurilor de zbor

Tendințe de călătorie în 2018: ce destinații sunt tot mai căutate și c...

Călătoriile au devenit o experiență tot mai accesibilă pentru românii...» mai mult
Stiri recente - Decembrie - în top 3 luni în care se cumpără online

Decembrie - în top 3 luni în care se cumpără online

Luna decembrie se află în top 3 luni în care românii fac cele mai m...» mai mult
Stiri recente - MyFrenchFilmFestival, festivalul online dedicat cinematografiei franceze, revine în România

MyFrenchFilmFestival, festivalul online dedicat cinematografiei france...

Pentru al patrulea an consecutiv, filmele din cadrul MyFrenchFilmFesti...» mai mult
Stiri recente - Filosofie și imaginație în Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda Mall

Filosofie și imaginație în Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda ...

THE VR CINEMA, unul dintre primele cinematografe de realitate virtuală...» mai mult
Stiri recente - 5 situații în care AI te salvează

5 situații în care AI te salvează

Dacă credeai că Inteligența Artificială este doar o tehnologie interes...» mai mult
CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Newspad Newsletter
Completati cu adresa de mail si veti primi newsletter-ul nostru!

EUR 4,3218 | USD 3,1630
22 Ianuarie 2018
Ultimele stiri - Pensiune Busteni
Ultimele stiri - Shopaholic
Cauta in arhiva
Categorie
Cauta in
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decoratiuni interioare, accesorii pentru bucatarie si pentru animale Generatoare electrice, unelte si scule. egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro - Moda, calatorii, shopping, lifestyle savuros.com - Cele mai savuroase retete manualeauto.ro - Manuale tehnice auto. Manuale reparatii auto. Manuale service auto. Stirile zilei - Ultimele stiri online @ Newspad Stiri newsman.ro - NewsMAN, Email Marketing Software pentru publisheri si magazine online. coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare Cazare Busteni - Vila Cascada
Branduri Dazoot Software