• Printeaza articol - Sapphire lansează placa de bază Pure Platinum A85XT
  • Trimite prin email - Sapphire lansează placa de bază Pure Platinum A85XT

Sapphire lansează placa de bază Pure Platinum A85XT

CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Sapphire lansează placa de bază Pure Platinum A85XT
05 octombrie 2012

SAPPHIRE Technology, lider şi furnizor global de grafică, plăci de bază şi solutii multimedia a anunţat o nouă placă de bază dezvoltată pentru a susţine familia de APU-uri Trinity de la AMD.

SAPPHIRE Pure Platinum A85XT este o placă în format ATX ce oferă suport pentru noua generaţie de procesoare APU A10/A8/A6/A4 seria Trinity cu socket FM2. Include implementare completă pentru caracteristicile chipset-ului A85X, inclusiv USB 3.0, SATA 6G, expansiune PCI-Express şi suport extins I/O.

“Suntem foarte entuziasmaţi de lansarea platformei Trinity şi de noua arhitectură pe care o prezintă," a spus Adrian Thompson, SAPPHIRE VP de Marketing. “In curând vom adăuga un nou produs la gamă noastră Edge mini-PC pentru a beneficia de noile nivele de performanţă pe care le oferă Trinity."

Familia de APU-uri Trinity de la AMD poate suporta până la patru display-uri de înaltă rezoluţie DirectX11 folosind grafica integrată Southern Islands. Configuraţia de ieşiri a panoului din spatele plăcii este DisplayPort, Dual Link DVI-D, HDMI şi VGA. Vizualizarea în Triple view este asigurata de porturile VGA, DVI şi HDMI sau DisplayPort.

Placa de bază SAPPHIRE Pure Platinum A85XT dispune de şapte porturi SATA III 6Gb/s, ce oferă suport AHCI şi RAID inclusiv o conexiune eSATA. Placa beneficiază de patru socket-uri de memorie dual channel, ce pot suporta până la 32GB de memorie DDR3. Pe placă se regăsesc patru porturi USB 3.0 (două în spate şi două pe header-ul susţinut de panoul frontal de înaltă calitate) precum şi 8 porturi USB 2.0 (4 pe panoul din spate). Conectivitatea este furnizată de un port Gigabit Ethernet LAN şi de Bluetooth integrat. Panoul din spate oferă ieşire optică SPDIF cât şi configuraţia standard I/O pentru on board 8-channel HD 7.1 Audio.

Pe placă sunt prezente două sloturi PCI-Express Gen 2.0 X16, ce suportă AMD CrossFire sau AMD Dual Graphics împreună cu APU-ul. In plus placa este echipată cu un slot PCI-Express 2.0 x4, două sloturi PCI-Express 2.0 x1, două sloturi PCI şi un conector Mini PCI-E x1 (sau mSATA).

Mai multe caracteristici uşor de utilizat au fost fost încorporate în SAPPHIRE Pure Platinum A85XT, precum debug display în şapte trepte şi un buton reset pentru BIOS, cât şi butoane de start şi restart sistem. Sunt utile mai ales entuziaştilor interesaţi de tuning-ul de performanţă sau overclocking. Eficienţa unui Dual BIOS permite utilizatorului să efectueze actualizări şi experimentări. Această placă dispune de SAPPHIRE QBIOS, o interfaţă UEFI BIOS uşor de utilizat cu o mulţime de funcţii overclocking şi include S_BIOS ce permite îi permit utilizatorului să actualizeze şi să salveze setările BIOS chiar din BIOS – nu este necesar boot de pe un disk extern.

Calitatea de fabricare a plăcii SAPPHIRE Pure Platinum A85XT este excelentă. Dispune de PCB negru multistrat şi utilizează conectori placaţi cu aur de înaltă calitate pentru USB 3.0 şi pentru LAN. Sunt încorporate multe dintre caracteristicile high end asociate cu brand-ul SAPPHIRE, spre exemplu amplasarea condensatorilor solizi pe toată suprafaţa plăcii. In circuitul de reglare voltaj PWM atât pentru APU cât şi pentru modulele de memorie sunt integrate bobinele SAPPHIRE Diamond Black şi coolere ce au fost instalate pe plăcile grafice de high end SAPPHIRE. Soluţia de răcire pentru chipset este pasivă iar coolerele low profile de pe zona PWM oferă utilizatorilor numeroase opţiuni pentru un cooler APU fără a exista riscul de obstrucţie.

Uneltele de monitorizare hardware şi software-ul proprietar TriXX permit utilizatorilor să vizualizeze si sa regleze un set de parametri de sistem, în timp ce optimizeaza performantele APU.

Sursa: Agora Media
Newspad - Stiri recenteStiri recente
Stiri recente - Cât măsoară şi unde a fost descoperită cea mai mare insectă din lume

Cât măsoară şi unde a fost descoperită cea mai mare insectă din lume...

Cea mai lungă insectă din lume este un exemplar din ordinul Phasmatode...» mai mult
Stiri recente - Piața telecom se întrunește la Ziua Comunicațiilor 2016

Piața telecom se întrunește la Ziua Comunicațiilor 2016

Peste 300 de specialişti s-au inregistrat deja la Ziua Comunicațiilor,...» mai mult
Stiri recente - Este permisă portarea de pe abonament pe cartelă preplătită?

Este permisă portarea de pe abonament pe cartelă preplătită?

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunica...» mai mult
Stiri recente - Cel mai mic motor din lume. Dispozitivul inventat de cercetătorii de la Cambridge va propulsa într-o zi nanomaşinile din corpul nostru

Cel mai mic motor din lume. Dispozitivul inventat de cercetătorii de l...

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au creat cel mai mic motor ...» mai mult
Stiri recente - România are reprezentant în cel mai mare for european pentru copiii cu abilităţi înalte

România are reprezentant în cel mai mare for european pentru copiii cu...

Centrului Gifted Education a devenit oficial, în luna mai 2016, Europ...» mai mult
Stiri recente - Soluția Depanero Back-Office, dezvoltată de Zitec și premiată de ANIS, va procesa în timp record  peste 500.000 de produse în 2016

Soluția Depanero Back-Office, dezvoltată de Zitec și premiată de ANIS,...

Soluția Depanero Back-Office, dezvoltată de producătorul local de apli...» mai mult
Stiri recente - Elefant se extinde în afara țării: primul pas, în Republica Moldova

Elefant se extinde în afara țării: primul pas, în Republica Moldova...

Elefant, unul dintre cei mai mari retaileri români online, se lanseaz...» mai mult
Stiri recente - Epson obține 33% din piața proiectoarelor în T1, fiind liderul pieței

Epson obține 33% din piața proiectoarelor în T1, fiind liderul pieței...

Epson anunță o cotă de 33% pe piața locală de proiectoare în primul t...» mai mult
Stiri recente - Investiţiile cu capital de risc se vor reaşeza în 2016, după recordul înregistrat în 2015

Investiţiile cu capital de risc se vor reaşeza în 2016, după recordul ...

Nivelul investiţiilor cu capital de risc va deveni moderat în 2016, p...» mai mult
Stiri recente - Luxoft și Horus software colaborează în vederea optimizării managementului proceselor de afaceri pentru clienții globali

Luxoft și Horus software colaborează în vederea optimizării management...

Luxoft Holding, Inc. și Horus software GmbH, companie germană de servi...» mai mult
CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Newspad Newsletter
Completati cu adresa de mail si veti primi newsletter-ul nostru!

EUR 4,3218 | USD 3,1630
07 Mai 2016
Ultimele stiri - Pensiune Busteni
Ultimele stiri - Shopaholic
Cauta in arhiva
Categorie
Cauta in
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decoratiuni interioare, accesorii pentru bucatarie si pentru animale Generatoare electrice, unelte si scule. egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro - Moda, calatorii, shopping, lifestyle savuros.com - Cele mai savuroase retete manualeauto.ro - Manuale tehnice auto. Manuale reparatii auto. Manuale service auto. Stirile zilei - Ultimele stiri online @ Newspad Stiri newsman.ro - NewsMAN, Email Marketing Software pentru publisheri si magazine online. coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare Cazare Busteni - Vila Cascada
Branduri Dazoot Software