• Printeaza articol - Innovation Labs 2018 anunță echipele calificate în urma Hackathonului din Sibiu
  • Trimite prin email - Innovation Labs 2018 anunță echipele calificate în urma Hackathonului din Sibiu

Innovation Labs 2018 anunță echipele calificate în urma Hackathonului din Sibiu

CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Innovation Labs 2018 anunță echipele calificate în urma Hackathonului din Sibiu
12 martie 2018

Innovation Labs 2018, programul de accelerare din România destinat tinerilor dornici să facă primii pași în antreprenoriatul tehnic, de la idei creative la produse de succes, anunță cele 8 echipe calificate în urma participării la Hackathonul din Sibiu, ce a avut loc în acest weekend la Forumul German Sibiu, Sala Oglinzilor. După 24 de ore de concentrare, imaginație, provocări și mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de accelerare organizată în următoarele 10 săptămâni de către EduHub, Asociația Tech Lounge și  Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD - Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom, precum și The Romanian-American Foundation, ca partener strategic.

Hackathonul din Sibiu este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. La eveniment au participat 19 echipe formate din peste 50 de tineri creativi și ambițioși, care au prezentat în prima zi a evenimentului idei pentru produse inovatoare încadrate în cele șapte direcții de dezvoltare formulate în cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Evenimentul a început sâmbătă, 10 martie. Echipele înscrise și-au prezentat ideile în stadiul lor incipient, iar după o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au intrat 14 echipe. În continuare, acestea au lucrat la realizarea unui prototip viabil și persuasiv sub îndrumarea mentorilor - antreprenori și profesioniști de top din industriile IT&C și business.

Pe 11 martie, în cea de-a doua zi a Hackathonului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de business, dezvoltate pe parcursul a 24 ore alături de mentori. Fiecare echipă și-a dovedit evoluția atât prin demonstrații tehnice, cât și printr-o prezentare publică de 2 minute. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai performante 8 echipe și idei de produs, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs.

Toate echipele calificate în urma Hackathonului urmează să intre într-o perioadă intensă de training de 10 săptămâni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Antreprenori și oameni de business de vârf vor împărtăși experiențele lor cu tinerii din cadrul programului, oferindu-le acestora o nouă viziune în explorarea ecosistemului antreprenorial românesc. În plus, tinerii vor beneficia de acces la tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 21 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat.

Innovation Labs 2018 este un program organizat de Tech Lounge, Simplon, Asociația Calemis, EduHub și Rosenc cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD - Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom, precum și The Romanian-American Foundation ca partener strategic, împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Universitatea Politehnica Timişoara și  Universitatea de Vest din Timişoara. Pe parcursul desfășurării Hackathoanelor și a edițiilor precedente, partenerii programului au contribuit sistematic și productiv la dezvoltarea echipelor și, pe termen lung, la consolidarea ecosistemului startupurilor românești atât prin interacțiunile cu membrii echipelor participante, cât și prin facilitarea accesului acestora la tehnologii bleeding edge. Prin împărtășirea experiențelor profesionale definitorii cât și a pasiunii ca mod de abordare în dezvoltarea unui produs nou, partenerii Innovation Labs aduc continuu plus valoare atât programului, cât și ecosistemului antreprenorial. Succesul echilibrului între efortul depus de echipe și implicarea activă a partenerilor programului s-a tradus în timp prin recunoașterea unor echipe coagulate în Innovation Labs în cadrul unor competiții de top din domeniu, prin dezvoltarea unor produse IT de succes și prin consolidarea unei comunități dedicate inovării digitale.

Echipe calificate în programul de mentorat Innovation Labs Sibiu

 

Team Name

 

Natural Beats

Natural Beats este un difuzor automatizat cu dispozitiv, care redă frecvenţe joase pentru a stimula plantele să crească mai rapid și eficient, menținând componenta ecologică a procesului. Produsul se adresează fermierilor care produc la scală mare, pe care îi ajută astfel să își crească producția simplu și cu resurse financiare reduse.

Eden

Eden este o aplicaţie mobilă care oferă acces rapid la lista localurilor din zona în care se află utilizatorul, în funcţie de preferinţele acestuia şi de disponibilitate. Prin intermediul aplicației se pot face rezervări sau se poate plasa o comandă. În plus, pentru utilizatorii VIP se pot oferi experiențe personalizate.

Decoco

Decoco este o aplicație care oferă clienților posibilitatea de a vizualiza piese de mobilier în format 3D înaintea achiziționării acestora, cu ajutorul realității augmentate. Folosind ochelari AR, utilizatorii pot  planifica cu precizie mobilarea unei încăperi, prin observarea  virtuală a modului în care sunt încadrate piesele de mobilier selecționate.

Music IT

Music IT este o aplicație mobilă pentru Android și IoS, care oferă posibilitatea de a închiria instrumente muzicale online. Platforma listează atât centre de închiriere, cât și persoane fizice care oferă acest serviciu. De asemenea, Music IT va integra și facilitarea accesului la tutori sau profesori de muzică pentru cei care doresc consultanță suplimentară.

EZBuy

EZBuy este o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii adaugă produse în coșul de cumpărături, iar alte persoane fizice preiau comanda și livrează produsele, în schimbul unei sume prestabilite ca taxă de transport.

CricD

CricD este un dispozitiv cu scop medical care, odată atașat la baza gâtului unui pacient, indică locul corect de efectuare a Cricotomiei, o incizie la nivelul gâtului, într-un punct exact, bine determinat. Produsul se adresează persoanelor care nu au pregătire medicală și care trebuie să efectueze această procedură de urgenţă unei persoane aflată în şoc anafilactic sau care a suferit un traumatism facial sever în urma căruia căile respiratorii i-au fost obstrucționate.

Toddler Meal

Toddler Meal este o aplicaţie mobilă care se adresează părinților cu copii cu vârste cuprinse între 0-4 ani. Aplicația sprijină procesul de diversificare alimentară a acestora prin oferirea de reţete specializate, care sunt întocmite și recomandate de către comunitatea de părinți și validate de specialiști în nutriție.

Feeder

Feeder este un dispozitiv autonom de hrănire a animalelor de companie, controlat prin intermediul unei platforme web sau al unei aplicaţii mobile. Produsul este disponibil pentru patrupede şi peşti de acvariu. Folosind Feeder, utilizatorii îşi pot hrăni de la distanţă animalele de companie, aplicația oferindu-le opțiunea de a doza cantitatea potrivită la momentul optim. Aplicația se conectează la Wi-Fi şi se sincronizează în Cloud.

 

Sursa: Agora Media
Newspad - Stiri recenteStiri recente
Stiri recente - Cum să obții succes în campaniile omni-channel

Cum să obții succes în campaniile omni-channel

În anul 2018, întreaga activitate de marketing gravitează în jurul ...» mai mult
Stiri recente - Twitter, Microsoft, iNostix by Deloitte și Air France KLM trimit lideri internaționali la Bucharest Technology Week 2018

Twitter, Microsoft, iNostix by Deloitte și Air France KLM trimit lider...

Bucharest Technology Week anunță primii speakeri pentru cea de-a treia...» mai mult
Stiri recente - Microsoft Security Intelligence Report v23

Microsoft Security Intelligence Report v23

Microsoft înțelege faptul că atunci când utilizatorii folosesc platf...» mai mult
Stiri recente - Sony lansează un proiector mobil compact pentru experiențe audio-vizuale îmbunătățite

Sony lansează un proiector mobil compact pentru experiențe audio-vizua...

Sony anunță lansarea proiectorului mobil ultra-portabil MP-CD1 în Eur...» mai mult
Stiri recente - ES Elektro intră în parteneriat cu Universal Robots pentru distribuția roboților colaborativi

ES Elektro intră în parteneriat cu Universal Robots pentru distribuția...

ES Elektro, companie cu experiență de 10 ani în domeniul aplicațiilor...» mai mult
Stiri recente - Investiții de până la 150 000 de euro pentru Start-up-uri din domeniul tehnologiilor ecologice, prin intermediul PowerUp!

Investiții de până la 150 000 de euro pentru Start-up-uri din domeniul...

A început o nouă ediție a competiției PowerUp! pentru start-up-urile ...» mai mult
Stiri recente - Cum sa iti monitorizezi locuinta prin intermediul  smartphone-ului ?

Cum sa iti monitorizezi locuinta prin intermediul smartphone-ului ?

Smartphone-ul nostru este mult mai inteligent si mai puternic decat ne...» mai mult
Stiri recente - Conferinta Nationala Business (r)Evolution 2018 debuteaza joi, 22 martie 2018,  la Oradea

Conferinta Nationala Business (r)Evolution 2018 debuteaza joi, 22 mart...

Doingbusiness.ro impreuna cu Asociatia Firmelor Bihorene organizeaza j...» mai mult
Stiri recente - Un nou marketplace pe piața din România, lansat de antreprenorul român Octavian Jomir în urma unei investiții de 50.000 de euro

Un nou marketplace pe piața din România, lansat de antreprenorul român...

            Esteto.ro, magazinul online cu produse beauty f...» mai mult
Stiri recente - Studiu Accenture – Cultura organizațională este esențială în reducerea inegalităților dintre sexe la locul de muncă și eliminarea diferențelor salariale

Studiu Accenture – Cultura organizațională este esențială în reducerea...

Conform unei analize Accenture, pentru a creea o cultură a egalității,...» mai mult
CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Newspad Newsletter
Completati cu adresa de mail si veti primi newsletter-ul nostru!

EUR 4,3218 | USD 3,1630
19 Martie 2018
Ultimele stiri - Pensiune Busteni
Ultimele stiri - Shopaholic
Cauta in arhiva
Categorie
Cauta in
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decoratiuni interioare, accesorii pentru bucatarie si pentru animale Generatoare electrice, unelte si scule. egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro - Moda, calatorii, shopping, lifestyle savuros.com - Cele mai savuroase retete manualeauto.ro - Manuale tehnice auto. Manuale reparatii auto. Manuale service auto. Stirile zilei - Ultimele stiri online @ Newspad Stiri newsman.ro - NewsMAN, Email Marketing Software pentru publisheri si magazine online. coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare Cazare Busteni - Vila Cascada
Branduri Dazoot Software