• Printeaza articol - Innovation Labs 2018 anunță echipele calificate în urma Hackathonului din Cluj-Napoca
  • Trimite prin email - Innovation Labs 2018 anunță echipele calificate în urma Hackathonului din Cluj-Napoca

Innovation Labs 2018 anunță echipele calificate în urma Hackathonului din Cluj-Napoca

CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Innovation Labs 2018 anunță echipele calificate în urma Hackathonului din Cluj-Napoca
12 martie 2018

Innovation Labs 2018, programul de accelerare din România destinat tinerilor dornici să facă primii pași în antreprenoriatul tehnic, de la idei creative la produse de succes, anunță cele 8 echipe calificate în urma participării la Hackathonul din Cluj-Napoca, ce a avut loc în acest weekend la ClujHub. După 24 de ore de concentrare, imaginație, provocări și mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de accelerare organizată în următoarele 10 săptămâni de către Simplon România și Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD - Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom, precum și The Romanian-American Foundation, ca partener strategic.

Hackathonul din Cluj-Napoca este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție. La eveniment au participat 35 de echipe formate din peste 100 de tineri creativi și ambițioși, care au prezentat în prima zi a evenimentului idei pentru produse inovatoare încadrate în cele șapte direcții de dezvoltare formulate în cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Evenimentul a început sâmbătă, 10 martie. Echipele înscrise și-au prezentat ideile în stadiul lor incipient, iar după o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au intrat 20 de echipe. În continuare, acestea au lucrat la realizarea unui prototip viabil și persuasiv sub îndrumarea mentorilor - antreprenori și profesioniști de top din industriile IT&C și business.

Pe 11 martie, în cea de-a doua zi a Hackathonului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de business, dezvoltate pe parcursul a 24 ore alături de mentori. Fiecare echipă și-a dovedit evoluția atât prin demonstrații tehnice cât și printr-o prezentare publică de 2 minute. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai performante 8 echipe și idei de produs, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs.

Echipa Outkat, susținută de Orange pentru direcția Smart Cities, propune o soluție care oferă utilizatorilor sugestii privind modalitățile de petrecere a timpului liber în concordanță cu propriile interese. Aplicația urmărește să integreze un sistem de transmitere a informațiilor care să ajute la identificarea unei oferte atractive de activități pe care utilizatorii le-ar putea desfășura.

Pentru direcția de Retail, susținută de Carrefour, ca lider al inovației în domeniu, echipa Fridge.IO propune un sistem eficient de monitorizare și gestionare a cantității de alimente și a informațiilor despre acestea. Prin elementele de funcționalitate puse la dispoziție, produsul se aliniază inițiativelor care urmăresc să reducă risipa de alimente.

Echipa MedPlus, susținută de BRD - Groupe Société Générale, a dezvoltat un dispozitiv minim-invaziv și accesibil din punctul de vedere al costurilor, cu aplicabilitate în domeniul de sănătate. Acesta amintește persoanelor care au nevoie să urmeze un tratament medicamentos care sunt momentele când este necesar să ia medicamentele, conform planului recomandat de medicii de specialitate.

În cadrul direcției de Smart-Mobility, noua verticală susținută de Continental, echipa 4People propune un scaun inteligent de monitorizare și ajustare a poziției spatelui creat cu scopul de a contribui la adoptarea unei posturi corecte în activitatea de zi cu zi. Produsul se adresează atât companiilor care urmăresc să asigure un mediu optim de lucru angajaților proprii, cât și șoferilor sau persoanelor care lucrează la birou un timp îndelungat.

Toate echipele calificate în urma Hackathonului urmează să intre într-o perioadă intensă de training de 10 săptămâni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Antreprenori și oameni de business de vârf vor împărtăși experiențele lor cu tinerii din cadrul programului, oferindu-le acestora o nouă viziune în explorarea ecosistemului antreprenorial românesc. În plus, tinerii vor beneficia de acces la tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 21 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat.

Parteneri și susținători Innovation Labs

Innovation Labs 2018 este un program organizat de Tech Lounge, Simplon, Asociația Calemis, EduHub și Rosenc cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD - Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom, precum și The Romanian-American Foundation ca partener strategic, împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Universitatea Politehnica Timişoara și  Universitatea de Vest din Timişoara. Pe parcursul desfășurării Hackathoanelor și a edițiilor precedente, partenerii programului au contribuit sistematic și productiv la dezvoltarea echipelor și, pe termen lung, la consolidarea ecosistemului startupurilor românești atât prin interacțiunile cu membrii echipelor participante, cât și prin facilitarea accesului acestora la tehnologii bleeding edge. Prin împărtășirea experiențelor profesionale definitorii, cât și a pasiunii ca mod de abordare în dezvoltarea unui produs nou, partenerii Innovation Labs aduc continuu plus valoare atât programului, cât și ecosistemului antreprenorial. Succesul echilibrului între efortul depus de echipe și implicarea activă a partenerilor programului s-a tradus în timp prin recunoașterea unor echipe coagulate in Innovation Labs în cadrul unor competiții de top din domeniu, prin dezvoltarea unor produse IT de succes și prin consolidarea unei comunități dedicate inovării digitale.

Echipe calificate în programul de mentorat Innovation Labs Cluj-Napoca

4 People

4People reprezintă un scaun inteligent de monitorizare și ajustare a poziției spatelui creat cu scopul de a contribui la adoptarea unei posturi corecte în activitatea de zi cu zi. Produsul se adresează atât companiilor care urmăresc să asigure un mediu optim de lucru angajaților proprii, cât și șoferilor sau persoanelor care lucrează la birou un timp îndelungat. Prin modul de concepere, 4People își propune să contribuie, pe termen lung, la evitarea complicațiilor la nivelul coloanei vertebrale, inclusiv cele care ar necesita intervenție medicală.

 

DiaStats

DiaStats își propune să sprijine persoanele care suferă de diabet, oferindu-le acestora o soluție simplă și personalizată pentru monitorizarea regimului alimentar. Algoritmul care stă la baza aplicației ține cont de cantitatea de carbohidrați și glucide consumate, dar și de alte informații relevante din punctul de vedere al sănătății. Pe de o parte, aplicația le oferă utilizatorilor statistici relevante despre alimentația pe care au adoptat-o într-o perioadă distinctă de timp astfel încât aceștia să își poată ajusta stilul de viață. Pe de altă parte, aplicația pune la dispoziție un mediu de comunicare eficient între persoanele care suferă de diabet și experți în nutriție sau profesioniști în domeniul medical.  

 

Conscious View

Aplicația este concepută pentru pentru a le oferi persoanelor cu deficiențe de vedere autonomie în interacțiunea cu mediul înconjurător. În primul rând, Conscious View oferă ghidare auditivă în momentul parcurgerii unui traseu. Pe lângă un sistem avansat de geolocație, aplicația integrează senzori care detectează obiecte și oferă notificări în proximitatea acestora.  În al doilea rând, aplicația utilizează tehnologia hologramelor în vizualizarea unui aspect din mediul înconjurător, punând la dispoziție resurse prin care persoanele cu probleme de vedere pot (re)descoperi lumea în care trăiesc. 

 

OutKat

OutKat oferă utilizatorilor sugestii privind modalitățile de petrecere a timpului liber în concordanță cu propriile interese. Aplicația urmărește să integreze un sistem de transmitere a informațiilor care să ajute la identificarea unei oferte atractive de activități pe care utilizatorii le-ar putea desfășura. În felul acesta, aplicația propune utilizatorilor experiențe memorabile, contribuind totodată la sprijinirea afacerilor locale prin oferirea unui mediu de promovare a produselor și serviciilor către publicul țintă. 

 

MedPlus

MedPlus este un dispozitiv minim-invaziv și accesibil din punctul de vedere al costurilor, cu aplicabilitate în domeniul de sănătate. Acesta amintește persoanelor care au nevoie să urmeze un tratament medicamentos care sunt momentele când este necesar să ia medicamentele, conform planului recomandat de medicii de specialitate. În felul acesta, MedPlus urmărește să contribuie la diminuarea complicațiilor medicale care ar putea apărea ca urmare a administrării incorecte a tratamentului sau a omisiunii de a lua un anumit medicament la momentul potrivit. 

 

FridgeIO

FridgeIO este un sistem eficient de monitorizare și gestionare a cantității de alimente și a informațiilor despre acestea. Prin elementele de funcționalitate puse la dispoziție, produsul se aliniază inițiativelor care urmăresc să reducă risipa de alimente. FridgeIO se adresează atât persoanelor fizice care sunt interesate să își gestioneze produsele alimentare, cât și centrelor comerciale care depozitează cantități mari de produse și care necesită o monitorizare permanentă.

 

StashGuru

StashGuru oferă turiștilor o soluție simplă și sigură de depozitare a bagajelor pe termen scurt. Totodată, aplicația integrează un modul prin care persoanele pot identifica soluții de depozitare pe termen lung a unor obiecte. Elementul specific este oferit de faptul că aplicația contribuie la întemeierea unei rețele de actori locali care colaborează pentru a-și pune la dispoziție resursele de spațiu, în sprijinul unor persoane care au nevoie de ele.

 

WakeZ

WakeZ își propune să promoveze un stil de viață sănătos prin îmbunătățirea calității somnului. Utilizând date care au fost validate din punct de vedere clinic, aplicația urmărește să acționeze asupra duratei somnului și să ofere utilizatorilor un program particularizat de odihnă, ținând cont de caracteristici individuale de ordin medical și de stil de viață.

 

 

Sursa: Agora Media
Newspad - Stiri recenteStiri recente
Stiri recente - Cum să obții succes în campaniile omni-channel

Cum să obții succes în campaniile omni-channel

În anul 2018, întreaga activitate de marketing gravitează în jurul ...» mai mult
Stiri recente - Twitter, Microsoft, iNostix by Deloitte și Air France KLM trimit lideri internaționali la Bucharest Technology Week 2018

Twitter, Microsoft, iNostix by Deloitte și Air France KLM trimit lider...

Bucharest Technology Week anunță primii speakeri pentru cea de-a treia...» mai mult
Stiri recente - Microsoft Security Intelligence Report v23

Microsoft Security Intelligence Report v23

Microsoft înțelege faptul că atunci când utilizatorii folosesc platf...» mai mult
Stiri recente - Sony lansează un proiector mobil compact pentru experiențe audio-vizuale îmbunătățite

Sony lansează un proiector mobil compact pentru experiențe audio-vizua...

Sony anunță lansarea proiectorului mobil ultra-portabil MP-CD1 în Eur...» mai mult
Stiri recente - ES Elektro intră în parteneriat cu Universal Robots pentru distribuția roboților colaborativi

ES Elektro intră în parteneriat cu Universal Robots pentru distribuția...

ES Elektro, companie cu experiență de 10 ani în domeniul aplicațiilor...» mai mult
Stiri recente - Investiții de până la 150 000 de euro pentru Start-up-uri din domeniul tehnologiilor ecologice, prin intermediul PowerUp!

Investiții de până la 150 000 de euro pentru Start-up-uri din domeniul...

A început o nouă ediție a competiției PowerUp! pentru start-up-urile ...» mai mult
Stiri recente - Cum sa iti monitorizezi locuinta prin intermediul  smartphone-ului ?

Cum sa iti monitorizezi locuinta prin intermediul smartphone-ului ?

Smartphone-ul nostru este mult mai inteligent si mai puternic decat ne...» mai mult
Stiri recente - Conferinta Nationala Business (r)Evolution 2018 debuteaza joi, 22 martie 2018,  la Oradea

Conferinta Nationala Business (r)Evolution 2018 debuteaza joi, 22 mart...

Doingbusiness.ro impreuna cu Asociatia Firmelor Bihorene organizeaza j...» mai mult
Stiri recente - Un nou marketplace pe piața din România, lansat de antreprenorul român Octavian Jomir în urma unei investiții de 50.000 de euro

Un nou marketplace pe piața din România, lansat de antreprenorul român...

            Esteto.ro, magazinul online cu produse beauty f...» mai mult
Stiri recente - Studiu Accenture – Cultura organizațională este esențială în reducerea inegalităților dintre sexe la locul de muncă și eliminarea diferențelor salariale

Studiu Accenture – Cultura organizațională este esențială în reducerea...

Conform unei analize Accenture, pentru a creea o cultură a egalității,...» mai mult
CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Newspad Newsletter
Completati cu adresa de mail si veti primi newsletter-ul nostru!

EUR 4,3218 | USD 3,1630
19 Martie 2018
Ultimele stiri - Pensiune Busteni
Ultimele stiri - Shopaholic
Cauta in arhiva
Categorie
Cauta in
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decoratiuni interioare, accesorii pentru bucatarie si pentru animale Generatoare electrice, unelte si scule. egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro - Moda, calatorii, shopping, lifestyle savuros.com - Cele mai savuroase retete manualeauto.ro - Manuale tehnice auto. Manuale reparatii auto. Manuale service auto. Stirile zilei - Ultimele stiri online @ Newspad Stiri newsman.ro - NewsMAN, Email Marketing Software pentru publisheri si magazine online. coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare Cazare Busteni - Vila Cascada
Branduri Dazoot Software