• Printeaza articol - Dilema utilizatorilor referitoare la parole: riscuri de securitate sau bătăi de cap?
  • Trimite prin email - Dilema utilizatorilor referitoare la parole: riscuri de securitate sau bătăi de cap?

Dilema utilizatorilor referitoare la parole: riscuri de securitate sau bătăi de cap?

CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Dilema utilizatorilor referitoare la parole: riscuri de securitate sau bătăi de cap?
11 ianuarie 2018

În prezent, ne conectăm în conturi online tot timpul – pentru transferarea banilor între conturi bancare, cumpărături online, verificarea stării vremii sau rezervarea unui taxi. Dar dacă deodată nu te mai poți conecta în contul de care ai nevoie, în momentul în care ai nevoie de el? Dacă primești mesajul “eroare de parolă"? Un studiu Kaspersky Lab a dezvăluit dilema cu care se confruntă utilizatorii atunci când își protejează conturile online.

În contextul dependenței noastre tot mai mare de conturile online, care ne ajută să rezolvăm problemele de zi cu zi, Kaspersky Lab a descoperit că oamenii se confruntă din ce în ce mai des cu o dilemă – cum să își aleagă parolele. Unii dintre ei folosesc parole complexe și diferite pentru fiecare cont, astfel încât să nu poată fi sparte, dar riscă să le uite. Alții aleg parole ușor de ținut minte care le fac viața mai ușoară, dar care ajung direct pe mâna infractorilor cibernetici.

Prima variantă de răspuns la dilemă – parole complexe, dar greu de ținut minte

Conform unui studiu realizat de compania de securitate, numeroși utilizatori înțeleg nevoia de a avea parole complexe pentru conturile lor. Atunci când au fost întrebați care sunt primele trei conturi unde este nevoie de parole puternice, 63% dintre respondenți au ales conturile de online banking, 42% - aplicațiile de plată, inclusiv portofelele electronice, iar 41% pe cele de online shopping.

Cu toate acestea, dificultatea de a ține minte parole complicate înseamnă că oamenii riscă să le uite și să rămână fără acces la conturi. Două din trei persoane (38%) nu își pot recupera repede parolele după ce le pierd. Acest lucru ar putea crea frustrare și stresul de a nu-și putea derula activitățile normale.

Cât despre păstrarea parolelor, jumătate dintre respondenți (51%) le țin într-un loc nesigur, un sfert (23%) dintre ei notându-le într-un carnețel, ca să nu fie nevoiți să le țină minte, ceea ce le pune în pericol securitatea.

A doua variantă de răspuns la dilemă – parole ușor de memorat, dar și ușor de spart

Pentru a evita să țină minte parole lungi, unele persoane își creează alte obiceiuri periculoase. De exemplu, 10% folosesc aceeași parolă pentru toate conturile, ceea ce îi scutește de grija că vor uita vreo parolă. Asta până în momentul în care un infractor cibernetic pune mâna pe parola unică și are acces peste tot.

Astfel, 17% dintre utilizatorii chestionați de Kaspersky Lab s-au confruntat cu amenințarea de a li se sparge un cont online sau chiar li s-a spart unul, în ultimele 12 luni. Conturile de e-mail sunt vizate cel mai des (41%), urmate de cele de social media (37%), de conturile bancare (18%) și de cele de cumpărături (18%).

Răspunsul la dilemă – există și o a treia variantă

Potrivit Kaspersky Lab, utilizatorii nu trebuie să fie limitați la două opțiuni. Nu este nevoie să facă niciun compromis, după cum explică Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab. "Dacă oamenii au parole complicate pe care le pot ține minte, au două avantaje: vor putea accesa orice cont doresc, atunci când au nevoie de ele, iar informațiile păstrate în acele conturi vor fi la adăpost de hackeri. Acest lucru este important pentru cei care vor să își vadă de treburile de zi cu zi, fără să facă rabat de la siguranță. Astfel, pot să găsească datele de contact ale cuiva, să câștige războiul în jocul preferat, să își verifice e-mail-urile sau orice altceva, fără să-și dezvăluie datele niciunui hacker sau infractor.

"Dar este greu să ții minte parole sigure, ceea ce înseamnă că utilizatorii se confruntă cu dilema parolelor în fiecare zi și de multe ori, fie își uită parolele complicate, fie folosesc parole ușor de ținut minte, dar la fel de ușor de spart. Există însă și o a treia opțiune, care poate aduce liniște tuturor: folosirea unei soluții de management de parole, care le permite utilizatorilor să aibă parole complexe fără să fie nevoiți să le noteze sau să rețină șiruri de cuvinte și caractere speciale."

Pentru a-i ajuta pe utilizatori să recâștige controlul asupra identității lor online, Kaspersky Password Manager păstrează toate parolele în siguranță. Aceștia trebuie să țină minte o singură parolă, pentru a-și accesa toate celelalte conturi. Prin intermediul unui cont gratuit My Kaspersky, utilizatorii își pot accesa parolele de pe orice dispozitiv indiferent unde se află, oricând. Generatorul de parole creează variante complexe, făcând viața utilizatorilor mai ușoară și dăndu-le dureri de cap hackerilor.

Pentru mai multe informații despre modul în care produsele Kaspersky Lab îi pot ajuta pe utilizatori să păstreze controlul asupra conturilor lor online, puteți vizita https://www.kaspersky.com/home-security.

Sursa: Agora Media
Newspad - Stiri recenteStiri recente
Stiri recente - Noua certificare LCC reconfirmă Orange drept reţeaua #1 în ceea ce privește performanța serviciilor de internet mobil și voce

Noua certificare LCC reconfirmă Orange drept reţeaua #1 în ceea ce pri...

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; } Pentru al 4-lea an cons...» mai mult
Stiri recente - BLACK CLOVER QUARTET KNIGHTS își dezvăluie personajele și elementele de gameplay

BLACK CLOVER QUARTET KNIGHTS își dezvăluie personajele și elementele d...

BANDAI NAMCO Entertainment Europe, unul dintre liderii industriei de j...» mai mult
Stiri recente - Armata României participă la Bucharest Gaming Week

Armata României participă la Bucharest Gaming Week

Militarii Armatei României vor participa, în zilele de 27 și 28 ianu...» mai mult
Stiri recente - Raport Trimestrial Saxo Bank: Cum să identifici o bulă

Raport Trimestrial Saxo Bank: Cum să identifici o bulă

Saxo Bank, specialistul online în tranzacționare multi-active și inve...» mai mult
Stiri recente - QNAP a lansat TS-x28A, servere NAS pentru acasă cu funcții multimedia și protecție prin snapshot-uri

QNAP a lansat TS-x28A, servere NAS pentru acasă cu funcții multimedia ...

QNAP a lansat seria NAS TS-x28A, ce include modelele TS-128A și TS-228...» mai mult
Stiri recente - Tendințe de călătorie în 2018: ce destinații sunt tot mai căutate și cum au evoluat costurilor de zbor

Tendințe de călătorie în 2018: ce destinații sunt tot mai căutate și c...

Călătoriile au devenit o experiență tot mai accesibilă pentru românii...» mai mult
Stiri recente - Decembrie - în top 3 luni în care se cumpără online

Decembrie - în top 3 luni în care se cumpără online

Luna decembrie se află în top 3 luni în care românii fac cele mai m...» mai mult
Stiri recente - MyFrenchFilmFestival, festivalul online dedicat cinematografiei franceze, revine în România

MyFrenchFilmFestival, festivalul online dedicat cinematografiei france...

Pentru al patrulea an consecutiv, filmele din cadrul MyFrenchFilmFesti...» mai mult
Stiri recente - Filosofie și imaginație în Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda Mall

Filosofie și imaginație în Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda ...

THE VR CINEMA, unul dintre primele cinematografe de realitate virtuală...» mai mult
Stiri recente - 5 situații în care AI te salvează

5 situații în care AI te salvează

Dacă credeai că Inteligența Artificială este doar o tehnologie interes...» mai mult
CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Newspad Newsletter
Completati cu adresa de mail si veti primi newsletter-ul nostru!

EUR 4,3218 | USD 3,1630
22 Ianuarie 2018
Ultimele stiri - Pensiune Busteni
Ultimele stiri - Shopaholic
Cauta in arhiva
Categorie
Cauta in
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decoratiuni interioare, accesorii pentru bucatarie si pentru animale Generatoare electrice, unelte si scule. egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro - Moda, calatorii, shopping, lifestyle savuros.com - Cele mai savuroase retete manualeauto.ro - Manuale tehnice auto. Manuale reparatii auto. Manuale service auto. Stirile zilei - Ultimele stiri online @ Newspad Stiri newsman.ro - NewsMAN, Email Marketing Software pentru publisheri si magazine online. coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare Cazare Busteni - Vila Cascada
Branduri Dazoot Software