• Printeaza articol - Dell transformă deşeurile electronice în comori prin intermediul primului program de reciclare a aurului
  • Trimite prin email - Dell transformă deşeurile electronice în comori prin intermediul primului program de reciclare a aurului

Dell transformă deşeurile electronice în comori prin intermediul primului program de reciclare a aurului

CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Dell transformă deşeurile electronice în comori prin intermediul primului program de reciclare a aurului
11 ianuarie 2018

Dell anunţă lansarea primului program pilot din industrie pentru folosirea aurului reciclat de la echipamente electronice uzate în noi plăci de bază pentru computere, care vor echipa modelul premiat Latitude 5285 2-in-1 începând din această primăvară. Programul pilot vine ca urmare a unui studiu de fezabilitate de succes asupra plăcilor de bază ale serverelor. Procesul de valorificare în buclă închisă a aurului ar putea sprijini, anul viitor, crearea de milioane de plăci noi de bază. El extinde programul în buclă închisă Dell de valorificare a deşeurilor, de la materiale plastice la metale preţioase.

La ora actuală doar 12,5% din deşeurile electronice sunt reciclate în alte produse. Se estimează că americanii aruncă la gunoi aur şi argint în valoare 60 milioane USD anual doar prin telefoanele care nu mai sunt dorite. Acest fapt demonstrează potenţialul de reciclare a acestor materiale preţioase în produse noi şi frumoase. Reutilizarea şi reciclarea aurului din produse tehnologice uzate nu numai că generează beneficii economice, dar şi produce avantaje sociale şi de mediu considerabile prin evitarea provocării de daune la adresa sănătăţii oamenilor şi a scurgerii de substanţe poluante asociate în mod obişnuit cu procesele de extracţie a aurului din mine. Conform unui studiu Trucost, procesul de recuperare a aurului pus la punct de partenerul de mediu al Dell, Wistron GreenTech, generază un impact asupra mediului cu 99% mai scăzut decât procesul de extracţie tradiţional.

În plus, Dell şi Nikki Reed, actriţă, întreprinzătoare şi activistă, anunţă începutul unei colaborări în sprijinul mişcării pentru design sustenabil. The Circular Collection by Bayou with Love and Dell este o colecţie nouă, în serie limitată de bijuterii confecţionate în Statele Unite în întregime din aur recuperat prin programele de reciclare Dell. Colecţia, care include inele, cercei şi brăţări din aur de 14 şi 18 carate, este prezentată în cadrul ediţiei 2018 Consumer Electronics Show (#CES2018) pentru a evidenţia impactul larg pe care deşeurile electronice sau echipamentele electronice aruncate, îl au asupra mediului, precum şi oportunitatea de colaborare între industrii pentru progresul economiei circulare.

“Colecţia Bayou with Love a fost creată pentru creşterea conştientizării impactului pe care oamenii îl au asupra planetei noastre şi pentru a demonstra că se pot realiza lucruri frumoase din materiale reciclate", a spus Nikki Reed, cofondator Bayou with Love. “Prin reciclarea aurului considerat "deşeu", Dell şi cu mine muncim să creăm un mediu în care să refolosim constant resurse şi ne luptăm pentru reducerea deșeurilor către zero."

“La Dell ne mândrim cu găsirea unor soluţii mai bune şi mai eficiente de a face afaceri în special prin intermediul lanţului nostru de aprovizionare", a spus Jeff Clarke, Dell vice chairman. “Inovaţia în domeniul materialelor – de unde şi cum ne aprovizionăm cu materiale precum plastice, fibra de carbon şi acum aur pentru produsele noastre – este din ce în ce mai importantă pentru noi. Când te gândeşti că există o cantitate de aur de 800 de ori mai mare într-o tonă de plăci de bază decât într-o tonă de minereu, începi să-ţi dai seama de imensa oportunitate de care dispunem pentru a pune la lucru materiale valoroase. Nikki Reed înţelege asta, la fel ca şi noi. E nevoie de o gândire constantă out-of-the-box şi de extinderea graniţelor inovaţiei pentru a rezolva unele din cele mai presante provocări umane la adresa mediului."

Dell lucrează de mai bine de un deceniu cu materiale sustenabile în cadrul produselor şi ambalajelor pe care le foloseşte. Din 2012, Dell a reciclat peste 25 de milioane de kilograme de materiale în produse noi. Ca parte a programului Dell  Legacy of Good Program, compania s-a angajat să recicleze 50 de milioane de kilograme de materiale în cadrul portofoliului propriu până în 2020. Colaborarea cu Nikki Reed izvorăște din eforturile extinse ale companiei de a găsi căi inovatoare de a genera valoare din deşeuri.

Prin folosirea unui proces de extracţie responsabil faţă de mediu, electronicele uzate sunt descompuse în componente individuale de către partenerul de mediu Dell, Wistron GreenTech. Aurul extras din plăcile de bază este reciclat în noi plăci de bază pentru computere, ca parte a buclei închise de aprovizionare Dell, sau este folosit la alte produse.

Colecţia Circular Collection by Bayou with Love are piese care încep de la  78 USD şi este disponibilă pentru pre-comandă la adresa  BaYouwithLove.com. Detalii despre produsele Dell Latitude 2-în-1 sunt disponibile aici.

Sursa: Agora Media
Newspad - Stiri recenteStiri recente
Stiri recente - Noua certificare LCC reconfirmă Orange drept reţeaua #1 în ceea ce privește performanța serviciilor de internet mobil și voce

Noua certificare LCC reconfirmă Orange drept reţeaua #1 în ceea ce pri...

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; } Pentru al 4-lea an cons...» mai mult
Stiri recente - BLACK CLOVER QUARTET KNIGHTS își dezvăluie personajele și elementele de gameplay

BLACK CLOVER QUARTET KNIGHTS își dezvăluie personajele și elementele d...

BANDAI NAMCO Entertainment Europe, unul dintre liderii industriei de j...» mai mult
Stiri recente - Armata României participă la Bucharest Gaming Week

Armata României participă la Bucharest Gaming Week

Militarii Armatei României vor participa, în zilele de 27 și 28 ianu...» mai mult
Stiri recente - Raport Trimestrial Saxo Bank: Cum să identifici o bulă

Raport Trimestrial Saxo Bank: Cum să identifici o bulă

Saxo Bank, specialistul online în tranzacționare multi-active și inve...» mai mult
Stiri recente - QNAP a lansat TS-x28A, servere NAS pentru acasă cu funcții multimedia și protecție prin snapshot-uri

QNAP a lansat TS-x28A, servere NAS pentru acasă cu funcții multimedia ...

QNAP a lansat seria NAS TS-x28A, ce include modelele TS-128A și TS-228...» mai mult
Stiri recente - Tendințe de călătorie în 2018: ce destinații sunt tot mai căutate și cum au evoluat costurilor de zbor

Tendințe de călătorie în 2018: ce destinații sunt tot mai căutate și c...

Călătoriile au devenit o experiență tot mai accesibilă pentru românii...» mai mult
Stiri recente - Decembrie - în top 3 luni în care se cumpără online

Decembrie - în top 3 luni în care se cumpără online

Luna decembrie se află în top 3 luni în care românii fac cele mai m...» mai mult
Stiri recente - MyFrenchFilmFestival, festivalul online dedicat cinematografiei franceze, revine în România

MyFrenchFilmFestival, festivalul online dedicat cinematografiei france...

Pentru al patrulea an consecutiv, filmele din cadrul MyFrenchFilmFesti...» mai mult
Stiri recente - Filosofie și imaginație în Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda Mall

Filosofie și imaginație în Black Mirror, la THE VR CINEMA din Veranda ...

THE VR CINEMA, unul dintre primele cinematografe de realitate virtuală...» mai mult
Stiri recente - 5 situații în care AI te salvează

5 situații în care AI te salvează

Dacă credeai că Inteligența Artificială este doar o tehnologie interes...» mai mult
CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Newspad Newsletter
Completati cu adresa de mail si veti primi newsletter-ul nostru!

EUR 4,3218 | USD 3,1630
22 Ianuarie 2018
Ultimele stiri - Pensiune Busteni
Ultimele stiri - Shopaholic
Cauta in arhiva
Categorie
Cauta in
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decoratiuni interioare, accesorii pentru bucatarie si pentru animale Generatoare electrice, unelte si scule. egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro - Moda, calatorii, shopping, lifestyle savuros.com - Cele mai savuroase retete manualeauto.ro - Manuale tehnice auto. Manuale reparatii auto. Manuale service auto. Stirile zilei - Ultimele stiri online @ Newspad Stiri newsman.ro - NewsMAN, Email Marketing Software pentru publisheri si magazine online. coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare Cazare Busteni - Vila Cascada
Branduri Dazoot Software