• Printeaza articol - Dell transformă deşeurile electronice în comori prin intermediul primului program de reciclare a aurului
  • Trimite prin email - Dell transformă deşeurile electronice în comori prin intermediul primului program de reciclare a aurului

Dell transformă deşeurile electronice în comori prin intermediul primului program de reciclare a aurului

CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Dell transformă deşeurile electronice în comori prin intermediul primului program de reciclare a aurului
11 ianuarie 2018

Dell anunţă lansarea primului program pilot din industrie pentru folosirea aurului reciclat de la echipamente electronice uzate în noi plăci de bază pentru computere, care vor echipa modelul premiat Latitude 5285 2-in-1 începând din această primăvară. Programul pilot vine ca urmare a unui studiu de fezabilitate de succes asupra plăcilor de bază ale serverelor. Procesul de valorificare în buclă închisă a aurului ar putea sprijini, anul viitor, crearea de milioane de plăci noi de bază. El extinde programul în buclă închisă Dell de valorificare a deşeurilor, de la materiale plastice la metale preţioase.

La ora actuală doar 12,5% din deşeurile electronice sunt reciclate în alte produse. Se estimează că americanii aruncă la gunoi aur şi argint în valoare 60 milioane USD anual doar prin telefoanele care nu mai sunt dorite. Acest fapt demonstrează potenţialul de reciclare a acestor materiale preţioase în produse noi şi frumoase. Reutilizarea şi reciclarea aurului din produse tehnologice uzate nu numai că generează beneficii economice, dar şi produce avantaje sociale şi de mediu considerabile prin evitarea provocării de daune la adresa sănătăţii oamenilor şi a scurgerii de substanţe poluante asociate în mod obişnuit cu procesele de extracţie a aurului din mine. Conform unui studiu Trucost, procesul de recuperare a aurului pus la punct de partenerul de mediu al Dell, Wistron GreenTech, generază un impact asupra mediului cu 99% mai scăzut decât procesul de extracţie tradiţional.

În plus, Dell şi Nikki Reed, actriţă, întreprinzătoare şi activistă, anunţă începutul unei colaborări în sprijinul mişcării pentru design sustenabil. The Circular Collection by Bayou with Love and Dell este o colecţie nouă, în serie limitată de bijuterii confecţionate în Statele Unite în întregime din aur recuperat prin programele de reciclare Dell. Colecţia, care include inele, cercei şi brăţări din aur de 14 şi 18 carate, este prezentată în cadrul ediţiei 2018 Consumer Electronics Show (#CES2018) pentru a evidenţia impactul larg pe care deşeurile electronice sau echipamentele electronice aruncate, îl au asupra mediului, precum şi oportunitatea de colaborare între industrii pentru progresul economiei circulare.

“Colecţia Bayou with Love a fost creată pentru creşterea conştientizării impactului pe care oamenii îl au asupra planetei noastre şi pentru a demonstra că se pot realiza lucruri frumoase din materiale reciclate", a spus Nikki Reed, cofondator Bayou with Love. “Prin reciclarea aurului considerat "deşeu", Dell şi cu mine muncim să creăm un mediu în care să refolosim constant resurse şi ne luptăm pentru reducerea deșeurilor către zero."

“La Dell ne mândrim cu găsirea unor soluţii mai bune şi mai eficiente de a face afaceri în special prin intermediul lanţului nostru de aprovizionare", a spus Jeff Clarke, Dell vice chairman. “Inovaţia în domeniul materialelor – de unde şi cum ne aprovizionăm cu materiale precum plastice, fibra de carbon şi acum aur pentru produsele noastre – este din ce în ce mai importantă pentru noi. Când te gândeşti că există o cantitate de aur de 800 de ori mai mare într-o tonă de plăci de bază decât într-o tonă de minereu, începi să-ţi dai seama de imensa oportunitate de care dispunem pentru a pune la lucru materiale valoroase. Nikki Reed înţelege asta, la fel ca şi noi. E nevoie de o gândire constantă out-of-the-box şi de extinderea graniţelor inovaţiei pentru a rezolva unele din cele mai presante provocări umane la adresa mediului."

Dell lucrează de mai bine de un deceniu cu materiale sustenabile în cadrul produselor şi ambalajelor pe care le foloseşte. Din 2012, Dell a reciclat peste 25 de milioane de kilograme de materiale în produse noi. Ca parte a programului Dell  Legacy of Good Program, compania s-a angajat să recicleze 50 de milioane de kilograme de materiale în cadrul portofoliului propriu până în 2020. Colaborarea cu Nikki Reed izvorăște din eforturile extinse ale companiei de a găsi căi inovatoare de a genera valoare din deşeuri.

Prin folosirea unui proces de extracţie responsabil faţă de mediu, electronicele uzate sunt descompuse în componente individuale de către partenerul de mediu Dell, Wistron GreenTech. Aurul extras din plăcile de bază este reciclat în noi plăci de bază pentru computere, ca parte a buclei închise de aprovizionare Dell, sau este folosit la alte produse.

Colecţia Circular Collection by Bayou with Love are piese care încep de la  78 USD şi este disponibilă pentru pre-comandă la adresa  BaYouwithLove.com. Detalii despre produsele Dell Latitude 2-în-1 sunt disponibile aici.

Sursa: Agora Media
Newspad - Stiri recenteStiri recente
Stiri recente - VIDEO A fost gasit "submarinul lui Hitler"

VIDEO A fost gasit "submarinul lui Hitler"

Submarinul german U-3523, cu ajutorul caruia ar fi fugit conducerea mi...» mai mult
Stiri recente - NASA a lansat telescopul spaţial TESS cu scopul de a găsi exoplanete pe care ar putea fi viaţă

NASA a lansat telescopul spaţial TESS cu scopul de a găsi exoplanete p...

NASA a lansat miercuri noul telescop spaţial, TESS, care a costat 337 ...» mai mult
Stiri recente - LITTLE WITCH ACADEMIA: CHAMBER OF TIME primește ca bonus exclusiv pentru precomandă un mini joc PSN

LITTLE WITCH ACADEMIA: CHAMBER OF TIME primește ca bonus exclusiv pent...

BANDAI NAMCO Entertainment Europe, unul dintre liderii industriei de j...» mai mult
Stiri recente - Mastercard și eMAG încurajează plățile online prin campania „Cumpărăturile deştepte îţi dau cadouri perfecte”

Mastercard și eMAG încurajează plățile online prin campania „Cumpărătu...

Mastercard, operatorul celei mai rapide rețele de procesare a plăților...» mai mult
Stiri recente - Lidl România avertizează în legătură cu o tentativă de fraudă prin intermediul unei false oferte online: „Noi oferim voucher gratuit 500$ pentru a sărbători cea de-a 11-a aniversare”

Lidl România avertizează în legătură cu o tentativă de fraudă prin int...

Lidl România avertizează clienții cu privire la o tentativă de fraudă...» mai mult
Stiri recente - Milioane de aplicații riscă expunerea datelor personale din cauza folosirii de cod creat de terți

Milioane de aplicații riscă expunerea datelor personale din cauza folo...

În timpul analizării unor cunoscute aplicații de dating, cercetătorii...» mai mult
Stiri recente - DARK SOULS: REMASTERED pentru Nintendo Switch amânat pentru această vară

DARK SOULS: REMASTERED pentru Nintendo Switch amânat pentru această ...

BANDAI NAMCO Entertainment Europe, unul dintre liderii industriei de j...» mai mult
Stiri recente - Zlatan Ibrahimović se alătură Visa înaintea Cupei Mondiale FIFA Rusia 2018

Zlatan Ibrahimović se alătură Visa înaintea Cupei Mondiale FIFA Rusia ...

Jucătorul de fotbal Zlatan Ibrahimović va fi imaginea campaniei global...» mai mult
Stiri recente - Noile UPS-uri nJoy asigura protectia sistemelor electronice de care ai nevoie

Noile UPS-uri nJoy asigura protectia sistemelor electronice de care ai...

Brandul IT&C nJoy aduce pe piata doua noi modele de UPS pentru a prote...» mai mult
Stiri recente - Huawei a lansat în România noua serie P20

Huawei a lansat în România noua serie P20

Huawei a lansat oficial în România primul smartphone cu sistem tripl...» mai mult
CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Newspad Newsletter
Completati cu adresa de mail si veti primi newsletter-ul nostru!

EUR 4,3218 | USD 3,1630
19 Aprilie 2018
Ultimele stiri - Pensiune Busteni
Ultimele stiri - Shopaholic
Cauta in arhiva
Categorie
Cauta in
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decoratiuni interioare, accesorii pentru bucatarie si pentru animale Generatoare electrice, unelte si scule. egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro - Moda, calatorii, shopping, lifestyle savuros.com - Cele mai savuroase retete manualeauto.ro - Manuale tehnice auto. Manuale reparatii auto. Manuale service auto. Stirile zilei - Ultimele stiri online @ Newspad Stiri newsman.ro - NewsMAN, Email Marketing Software pentru publisheri si magazine online. coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare Cazare Busteni - Vila Cascada
Branduri Dazoot Software