• Printeaza articol - Certificat energetic - informatii utile
  • Trimite prin email - Certificat energetic - informatii utile

Certificat energetic - informatii utile

CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Certificat energetic - informatii utile
12 septembrie 2017

In momentul in care doresti sa comercializezi un imobil, te poti lovi de mai multe cheltuieli neprevazute. Daca nu esti informat in acest sens, una dintre cheltuieli este cea generata de necesitatea existentei unui certificat energetic.

Un astfel de document este obligatoriu pentru aproape orice tranzactie imobiliara si este gandit in asa fel incat sa ofere o serie de beneficii, atat cumparatorului, cat si vanzatorului.

Cum se obtine un certificat energetic?

Obtinerea unui certificat energetic este un proces simplu, ieftin si destul de rapid. In principiu, trebuie sa fie urmati urmatorii pasi:

- Gasirea unui auditor energetic. Certificarea energetica a imobilelor se poate face doar de catre un auditor energetic atestat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Exista doua tipuri de auditori energetici: de gradul I si de gradul II, ambele tipuri avand dreptul sa intocmeasca un certificat energetic pentru apartamentul sau casa ta. Daca iti doresti mai mult, insa, va trebui sa apelezi la serviciile unui auditor energetic de gradul I (acesta este singurul care poate intocmi certificate energetice pentru toate tipurile de cladiri sau un audit energetic). - Pregatirea actelor necesare. Apartamentele de locuit sau alte tipuri de imobile, necesita o serie de acte pentru a fi certificate din punct de vedere energetic. Vei avea nevoie de o copie dupa schita apartamentului, de planul de arhitectura, daca este cazul, si de informatii legate de modalitatea de incalzire sau de consumatorii din cladire. In cazul cladirilor in constructie, sunt necesare planurile de arhitectura si memoriul de arhitectura. - O vizita din partea auditorului. Al treilea pas presupune o scurta vizita din partea auditorului, care dureaza aproximativ 15 minute. Acesta face masuratori de specialitate si observa particularitati ale cladirii, in asa fel incat sa poata face o certificare cat mai exacta. - Eliberarea documentului (certificat energetic). Eliberarea certificatului de performanta energetica se face in aproximativ 24 de ore, pe baza tuturor informatiilor culese si a unor calcule matematice efectuate de catre auditoru energetic.  

De ce este nevoie de un certificat energetic?

Conform Legii nr. 159/2013 cu completarile ulterioare, certificarea energetica a cladirilor este obligatorie pentru mai multe categorii de imobile. Pe langa obligativitate insa, un astfel de certificat energetic se poate dovedi si extrem de util.

Un prim avantaj pe care il ofera este faptul ca asigura o informare relevanta in ceea ce priveste pierderile de caldura, facilitand rezolvarea diverselor probleme in acest sens.

De asemenea, certificatul energetic poate sa insemne un plus in pretul vanzarii unei locuinte. Daca aceasta face parte din clasele de eficienta A, B, sau C, pretul poate sa creasca destul de mult.

Pentru cumparator, certificarea energetica este esentiala, deoarece poate sti la ce sa se astepte si isi poate calcula un buget de reparatii, in cazul in care acesta este necesar.

Lipsa acestui document poate sa duca la o serie de probleme:

- Contractul de vanzare-cumparare sau inchiriere poate sa nu fie acceptat de catre administratia financiara daca nu se dispune de un certificat energetic. - Acelasi contract de vanzare-cumparare sau inchiriere poate sa fie declarat nul si poate sa fie atacat in instanta de catre oricare dintre partile implicate in vanzare. - Pierderile de energie pot fi substantiale. Daca nu sunteti informati, puteti achizitiona sau inchiria un imobil care are pierderi energetice mari (insemnand in timp cheltuieli mari de intretinere).  

Ce trebuie retinut despre certificatul de performanta energetica (certificat energetic)?

- Certificatul energetic este un document obligatoriu pentru orice imobil ce urmeaza a fi vandut sau inchiriat, pentru cladiri publice sau particulare vizitate frecvent de public sau la receptia unei cladiri nou construite; - Acesta poate sa genereze economii financiare pe termen lung; - Pentru a fi eficienta, o cladire trebuie sa faca parte din clasa de eficienta A, B sau C - Procesul de obtinere a unui certificat energetic este rapid si destul de simplu, atata vreme cat se apeleaza la un auditor energetic atestat cu experienta. Este recomandata colaborarea cu un auditor energetic gradul I, deoarece acesta poate sa ofere si alte servicii, pe langa certificare, cum ar fi un audit energetic.

 

Compania Enermed Impex SRL Bucuresti are o mare experienta in domeniu. Auditorii energetici atestati gradul I (doctori ingineri) pot sa va ofere (pe langa certificatul de performanta energetica si auditul energetic) si servicii de "scanare" a imobilelor prin termoviziune in infrarosu (folosind camere de termoviziune moderne), prin intermediul careia se pot depista defectele ascunse (pierderi de caldura, conducte infundate etc.).

Sursa: Agora Media
Newspad - Stiri recenteStiri recente
Stiri recente - ASUS a lansat telefoanele ZenFone 4 în Europa

ASUS a lansat telefoanele ZenFone 4 în Europa

Directorul ASUS, Jerry Shen, a dezvăluit mult așteptatele telefoane Ze...» mai mult
Stiri recente - eMAG a angajat 20 de studenți și absolvenți în urma programului  Talent Internship 2017

eMAG a angajat 20 de studenți și absolvenți în urma programului Talen...

: eMAG a angajat 20 de studenți și absolvenți din cei 25 care au fost ...» mai mult
Stiri recente - OPTEX OA-Axis T, senzor dedicat uşilor glisante

OPTEX OA-Axis T, senzor dedicat uşilor glisante

OPTEX, lider mondial în dezvoltarea de soluţii de detecţie, anunţă di...» mai mult
Stiri recente - Nuvias, o nouă companie importantă de distribuție IT intră pe piața din România

Nuvias, o nouă companie importantă de distribuție IT intră pe piața di...

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-h...» mai mult
Stiri recente - Allview transformă experiențele video cu un nou produs inovator

Allview transformă experiențele video cu un nou produs inovator

A venit momentul să te bucuri de jocurile tale preferate pe un ecran ...» mai mult
Stiri recente - Servicii VPN pentru expaţi

Servicii VPN pentru expaţi

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-he...» mai mult
Stiri recente - GECAD NET intră în familia Bittnet și formează primul integrator IT de 10 milioane euro listat la bursă

GECAD NET intră în familia Bittnet și formează primul integrator IT de...

Bittnet anunță finalizarea tranzacției de preluare integrală a GECAD N...» mai mult
Stiri recente - Hai să-ți spun o poveste. E despre tine!

Hai să-ți spun o poveste. E despre tine!

Creativi și pionieri în tehnologie s-au întâlnit aseară la Veranda ...» mai mult
Stiri recente - Dell EMC încorporează mobilitatea datelor, automatizare de clasă enterprise şi caracteristici superioare de performanţă în noile echipamente de tip array de nivel entry din seria SC

Dell EMC încorporează mobilitatea datelor, automatizare de clasă enter...

Dell EMC a anunţat că a extins o gamă completă de capabilităţi de nive...» mai mult
Stiri recente - Nuvias, o nouă companie importantă de distribuție IT intră pe piața din România

Nuvias, o nouă companie importantă de distribuție IT intră pe piața di...

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 10); line-h...» mai mult
CE PARERE AI?
Interesant
Amuzant
Uimitor
Scandalos
Ingrozitor
Ciudat
100%romanesc
Newspad Newsletter
Completati cu adresa de mail si veti primi newsletter-ul nostru!

EUR 4,3218 | USD 3,1630
23 Septembrie 2017
Ultimele stiri - Pensiune Busteni
Ultimele stiri - Shopaholic
Cauta in arhiva
Categorie
Cauta in
DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decoratiuni interioare, accesorii pentru bucatarie si pentru animale Generatoare electrice, unelte si scule. egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro - Moda, calatorii, shopping, lifestyle savuros.com - Cele mai savuroase retete manualeauto.ro - Manuale tehnice auto. Manuale reparatii auto. Manuale service auto. Stirile zilei - Ultimele stiri online @ Newspad Stiri newsman.ro - NewsMAN, Email Marketing Software pentru publisheri si magazine online. coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare Cazare Busteni - Vila Cascada
Branduri Dazoot Software